zaterdag 28 maart 2020

Ultieme pantosti met verse tomatendip

ULTIEME PANTOSTI MET VERSE TOMATENDIP

8 sneetjes wit Vloerbrood
100 gram belegen kaas
4 plakken roasted ham
8 theelepels Belgische mayonaise
3 trostomaten
2 theelepels chipotle pepper sauce (Tabasco)
1 eetlepel extra vierge olijfolie


Beleg 4 sneetjes wit Vloerbrood met de helft van de kaas. Verdeel daar de plakken ham en vervolgens de rest van de kaas over. Leg de overige sneetjes brood erop. Bestrijk de bovenkanten allemaal met 1 theelepel mayonaise.
Verhit 2 koekenpannen op laag vuur en leg de tosti’s met de mayonaisekant naar beneden in de pannen. Bestrijk nu de bovenkanten met de rest van de mayonaise. Keer de tosti’s ne 4 minuten als ze goudbruin zijn en bak nog 3 minuten.
Snijd ondertussen de tomaten doormidden en rasp ze op een grove rasp. Meng de chipotle pepper sauce en de olijfolie erdoor. Breng eventueel op smaak met zout.
Neem de tosti’s uit de pan en snijd ze doormidden. Serveer de tomatendip apart erbij.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Allerhande maart 2018

Geen opmerkingen: