MIE MET TAHOE, TAUGÉ EN AARDAPPELEN
350 gram mie
250 gram geschilde aardappelen
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 theelepels sambal
2 theelepels trassi
1 theelepel kurkuma
1 theelepel chilipoeder
4 eetlepels olie
200 gram in blokjes gesneden tahoe
150 gram taugé
1 eetlepel sojasaus
zout
Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de mie uitlekken in een vergiet.
Kook de aardappelen in een pan water in 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en snijd ze in kleine blokjes.
Wrijf de kleingesneden ui met de sambal, de trassi, de kurkuma en het chilipoeder fijn in een vijzel.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin het kruidenmengsel 3 minuten. Voeg de blokjes tahoe en aardappel toe en bak alles onder voortdurend omscheppen 3 minuten. Voeg de taugé toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de uitgelekte mie, de sojasaus en wat zout toe en laat het gerecht onder voortdurend omscheppen door en door warm worden.
4 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Maleis koken / Wiebe Andringa
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten