POFFERTJES MET GEROOKTE FOREL
1 gekookt bietje
2 - 3 eetlepels wijnazijn
4 eetlepels mayonaise
½ eetlepel grove mosterd
1 - 2 eetlepels verse dille, fijngehakt + 12 toefjes voor garneren
1 pak poffertjes (12 stuks, 100 gram)
150 gram ambachtelijk gerookte forel, in 12 stukken
Rasp het bietje in juliennereepjes. Meng ze in een kommetje met de azijn en laat zeker 4 uur marineren. Laat de bietjulienne daarna in een zeef goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Meng de mayonaise met mosterd en dille. Schep op elk poffertje een lepeltje dillemayonaise. Leg hierop wat bietreepjes en een stukje forel. Garneer met toefjes dille.
12 personen
voedingswaarde : 90 kcal p.p.
bereidings- / marineertijd : 15 / 240 minuten
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Dirk maart / april 2018
vrijdag 27 maart 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten