vrijdag 27 maart 2020

Salade met ei, zalm en asperges

SALADE MET EI, ZALM EN ASPERGES

2 grote eieren
200 gram groene aspergetips
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel kappertjes
2 theelepels Dijonmosterd
1 kropje Hollands saladetrio
200 gram gerookte zalm


Kook de eieren 6 - 8 minuten tot de dooier nog net iets vloeibaar is. Bestrijk de aspergetips dun met wat olijfolie en rooster ze in een hete grillpan beetgaar, schep ze regelmatig om, zodat ze rondom bruine streepjes krijgen.
Maak een dressing van de overige olijfolie, azijn, peper, zout, kappertjes en Dijonmosterd.
Pluk de bladeren van het slakropje, was ze in ruim water en maak ze droog in een slacentrifuge.
Scheur de slabladeren in stukken, verdeel ze over 4 grote borden en leg de plakken zalm erop. Pel de eieren, halveer ze in de lengte en leg ze op de zalm. Leg de asperges ernaast en schep de dressing over de salade en de asperges. Garneer eventueel met schijfjes citroen.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : brunchgerecht

bron : Dirk maart / april 2018

Geen opmerkingen: