ROTIE
500 gram bloem
zout
20 gram gist
olie
Week de gist in wat lauw water. Stort de bloem op een plank, strooi het zout er omheen en giet de gist in een kuiltje in het midden van de bloem. Kneed van het midden uit, voeg zo nu en dan wat water toe en eventueel een beetje olie, tot u een soepel, stevig deeg hebt. Vorm dit tot een bal en laat die een uur onder een vochtige doek op kamertemperatuur rijzen. Kneed het deeg dan goed door en laat het narijzen. Herhaal deze behandeling nog eenmaal. Vorm vervolgens rolletjes van het deeg, sla deze plat en rol ze uit tot een ronde pannenkoek in de maat van uw pan. Laat de pan zéér heet worden en bak de aan beide kanten met olie ingesmeerde pannenkoeken aan weerszijden lichtbruin. U kunt op deze rotie een vulling leggen van bijvoorbeeld vleesragout of gehakt, net wat u zelf lekker lijkt. Vouw het brood om de vulling heen en eet de rotie uit het vuistje.
4 personen
gebied : Suriname
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Het komplete kookboek / Maria May
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten