zaterdag 29 februari 2020

Watermeloensalade met gepofte rijst

WATERMELOENSALADE MET GEPOFTE RIJST

50 gram suiker
25 gram gepofte rijst (rice krispies)
¼ watermeloen (750 gram)
1 grote kiwi
100 gram blauwe druiven
3 eetlepels cream sherry
1 eetlepel citroensap


In pan met dikke bodem suiker laten smelten en verhitten tot karamelkleur ontstaat. Gepofte rijst erdoor scheppen. Op bord scheppen. Laten afkoelen. Meloen in 4 parten snijden. Met puntig mesje pitjes verwijderen. Vruchtvlees van schil lossnijden. Met meloenbolletjeslepel bolletjes uit vruchtvlees scheppen. (Schil bewaren.) Kiwi schillen en in plakjes snijden. Plakjes halveren. Druiven afspoelen en van trosje halen. Halveren en pitjes verwijderen. In kom doen: meloen, kiwi, druiven, sherry en citroensap. Voorzichtig door elkaar scheppen. 2 Uur afgedekt in koelkast zetten.
Meloenschillen op 4 bordjes zetten. Fruitsalade erop scheppen. Gepofte rijst (aan elkaar geplakte rijst kunt u heel gemakkelijk weer losbreken) erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 155 kcal p.p.
voor- / bereidings- / wachttijd : 25 / 10 minuten / 2 uur

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip augustus 1987

Geen opmerkingen: