zaterdag 29 februari 2020

Njera (Ethiopië)

NJERA

¼ liter warm water
1 eetlepel suiker
25 gram droge gist
500 gram tefmeel (Ethiopisch graan)


Roer door het warme water eerst de suiker en vervolgens de gist. Laat dit mengsel 20 minuten rusten, of tot het gistwater schuimig wordt. Doe het tefmeel in een beslagkom en meng het schuimige gistwater erdoor. Kneed het geheel goed tot een stevig deeg. Dek het af en laat het deeg 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakblik of bakvormen in, kneed het deeg in de gewenste smalle vormen, doe het in het bakblik of in de vormpjes en dek deze af met een schone doek of plasticfolie. Laat het deeg 40 minuten rijzen. Bak het in 30 - 40 minuten. Laat het baksel op een rooster afkoelen en dien het op met sauzen (wot) of boter.

6 personen

land : Ethiopië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore

Geen opmerkingen: