zaterdag 29 februari 2020

Bricks à l'Œuf et au Thon (Le Marais, Parijs, Île-de-France, Frankrijk)

BRICKS À L’ŒUF ET AU THON (GEBAKKEN TONIJN MET AARDAPPELEN, EI EN KAPPERTJES)

200 gram verse tonijn
4 eieren
2 vellen brickdeeg (of filodeeg)
2 uien, in dunne ringen
2 knoflookteentjes, geplet
50 milliliter peterselie
1 eetlepel kappertjes
3 aardappelen, gekookt en dungesneden
300 milliliter olijfolie, om te bakken
zout
zwarte peper


Kook de uien en knoflook tot ze zacht zijn in 100 milliliter water met een eetlepel olijfolie op laag vuur totdat al het water is verdampt. Laat ze afkoelen.
Voeg de peterselie en kappertjes toe en zout en peper naar smaak.
Verdeel het deeg in 4 halvemanen. Verdeel het uimengsel en de dungesneden aardappelen over de halvemanen.
Snijd de tonijn in 4 gelijke delen en leg ze boven op het uimengsel. Breek over elk een ei, vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg voorzichtig op.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de rolletjes tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitdruipen op een keukendoek. Serveer met een tomatensalade met harissadressing.

4 personen

gebied : Le Marais, Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet

Geen opmerkingen: