AARDAPPELEN MET KOMIJNDRESSING
750 gram geschilde aardappelen
1 theelepel harissa
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel zout
4 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels water
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Kook de aardappelen in water met wat zout in 15 minuten net gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
Doe de harissa met de gemalen komijn, het zout, het citroensap, de olijfolie en het water in een kom en meng alles goed dooreen. Snijd de afgekoelde aardappelen in blokjes en schep deze door de kruidige saus.
Bestrooi de aardappelen met komijndressing voor het serveren met de fijngehakte peterselie.
6 personen
gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten