CONSERVE DE THON (TONIJN IN EEN POT)
400 gram verse tonijnfilet
2 citroenen, de schil in reepjes en het sap
2 knoflookteentjes, geplet
4 takjes tijm
2 laurierbladeren
1 theelepel zwarte peper, grof geplet
300 - 400 milliliter olijfolie
zout
Snijd de tonijn in 2 gelijke stukken en wrijf ze goed in met zout. Pak ze in plasticfolie en laat ze 1 uur rusten.
Spoel de vis vluchtig af en verdeel de stukken over 2 weckpotten van ongeveer 250 milliliter.
Verdeel het citroensap en de schillen over de potten. Laat ze ongeveer 3 uur in de koelkast staan tot de vis wit kleurt.
Verdeel de knoflook, tijm, laurierbladeren en zwarte peper over de potten. Schenk de olijfolie erbij tot alles onder staat en sluit de potten af.
4 personen
gebied : Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten