zaterdag 29 februari 2020

Spercieboontjes (Suriname)

SPERCIEBOONTJES

Deze groente is heel goed van tevoren te bereiden; vooral makkelijk wanneer u gasten moet ontvangen. De boontjes verliezen hun smaak niet, maar worden juist lekkerder.

500 gram diepvriessperzieboontjes
olie
1 ui
1 teen knoflook
1 bouillonblokje
1 eetlepel sambal oelek
3 kemirinootjes
1 theelepel suiker
1 theelepel azijn
1 stuk laos
1 stuk (3 centimeter) creamed coconut
1 deciliter warm water
2 blaadjes salaam


Vermeng in een kommetje de fijngesneden ui, uitgeperste knoflook, sambal oelek, fijngemaakte kemirinoten, suiker, azijn en laos.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin het kruidenmengsel, samen met de salaamblaadjes. Voeg het blokje bouillon toe, daarna de boontjes (gebroken), en schep alles op hoog vuur even om. Doe dan de creamed coconut erbij, samen met 1 deciliter warm water en laat dit alles nog 15 minuten doorsudderen.

4 personen

gebied : Suriname
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Surinaamse keuken / Nel Tjon Tam Sin

Geen opmerkingen: