PAPRIKASALADE
1 ei
1 ui
2 groene paprika’s
1 gele paprika
1 prei
3 tomaten
1 teentje knoflook
1 takje peterselie
3 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
1 theelepel mosterd
zout
peper
¼ theelepel basilicum
Ei in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. Halveren en dooier eruit halen. Eiwit snipperen. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Paprika’s wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden. prei schoonmaken en in dunne ringen snijden. In zeef wassen en laten uitlekken. Tomaten wassen en in partjes snijden. In slaschaal dooier fijnprakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie erboven fijnknippen. Erdoor roeren: olie, azijn, mosterd, zout, peper en basilicum. Toevoegen: ui, paprika, prei en tomaat. Door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Salade nogmaals omscheppen. Eiwit erover strooien.
Lekker met rollade
4 personen
voedingswaarde : 135 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 2 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip september 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten