zaterdag 7 september 2019

Paprikasalade

PAPRIKASALADE

1 ei
1 ui
2 groene paprika’s
1 gele paprika
1 prei
3 tomaten
1 teentje knoflook
1 takje peterselie
3 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
1 theelepel mosterd
zout
peper
¼ theelepel basilicum


Ei in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. Halveren en dooier eruit halen. Eiwit snipperen. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Paprika’s wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden. prei schoonmaken en in dunne ringen snijden. In zeef wassen en laten uitlekken. Tomaten wassen en in partjes snijden. In slaschaal dooier fijnprakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie erboven fijnknippen. Erdoor roeren: olie, azijn, mosterd, zout, peper en basilicum. Toevoegen: ui, paprika, prei en tomaat. Door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Salade nogmaals omscheppen. Eiwit erover strooien.
Lekker met rollade

4 personen

voedingswaarde : 135 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 2 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip september 1980

Geen opmerkingen: