BLEEKSELDERIJSALADE MET CHAMPIGNONS
8 stengels bleekselderij
1 dunne prei
½ krop ijsbergsla
100 gram champignons
½ eetlepel citroensap
25 gram Roquefort
3 eetlepels zure room
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel sinaasappelsap
½ theelepel selderijzout
versgemalen peper
Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Van prei worteltjes en lelijk blad verwijderen. In dunne ringen snijden en in zeef wassen. Sla wassen en uitslaan. In reepjes snijden. Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In slaschaal door elkaar scheppen: bleekselderij, prei, sla en champignons. In kommetje Roquefort fijnprakken. Erdoor roeren: zure room, mayonaise en sinaasappelsap. Op smaak brengen met selderijzout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Sausje door salade scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 2 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip september 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten