FRIESE NAGELKAASFONDUE
1 teentje knoflook
4 deciliter witte wijn
250 gram geraspte Friese nagelkaas
250 gram geraspte jong belegen Goudse kaas
1 eetlepel maïzena
versgemalen peper
½ theelepel paprikapoeder
nootmuskaat
Knoflook pellen en halveren. Hiermee fonduepan inwrijven. Wijn toevoegen. Op zacht vuur verwarmen tot wijn gaat bruisen. Al roerende kaas toevoegen. Blijven roeren tot kaas is gesmolten. In kopje maïzena met 1 eetlepel water tot glad papje roeren. Al roerende aan fondue toevoegen. Op smaak brengen met peper, paprikapoeder en nootmuskaat. Op réchaud op tafel zetten. Lekker met stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip september 1980
zaterdag 7 september 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten