zaterdag 7 september 2019

Friese nagelkaasfondue

FRIESE NAGELKAASFONDUE

1 teentje knoflook
4 deciliter witte wijn
250 gram geraspte Friese nagelkaas
250 gram geraspte jong belegen Goudse kaas
1 eetlepel maïzena
versgemalen peper
½ theelepel paprikapoeder
nootmuskaat


Knoflook pellen en halveren. Hiermee fonduepan inwrijven. Wijn toevoegen. Op zacht vuur verwarmen tot wijn gaat bruisen. Al roerende kaas toevoegen. Blijven roeren tot kaas is gesmolten. In kopje maïzena met 1 eetlepel water tot glad papje roeren. Al roerende aan fondue toevoegen. Op smaak brengen met peper, paprikapoeder en nootmuskaat. Op réchaud op tafel zetten. Lekker met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip september 1980

Geen opmerkingen: