woensdag 4 september 2019

Frikadel met peer en kaas

FRIKADEL MET PEER EN KAAS

4 halve peren (uit blik)
4 plakjes oude kaas

FRIKADELLEN
1 kleine ui
1 eetlepel bloem
2 beschuiten
400 gram gehakt
4 eetlepels melk
zout
peper
¼ theelepel kruidnagelpoeder
3 eetlepels boter of margarine


Ui pellen en snipperen. In diep bord bloem strooien. Boven kom beschuiten verkruimelen. Toevoegen: ui, gehakt, melk, zout, peper en kruidnagelpoeder. Goed vermengen. Hierna 4 platte schijven vormen. Door bloem wentelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In braad(koeken)pan boter verhitten. Frikadellen in 15 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken.
Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. In zeef peren laten uitlekken. Frikadellen in lage ovenschotel leggen. Peren en kaas erover verdelen. Onder grill 3 minuten kaas lichtbruin laten kleuren. Direct opdienen.


4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip september 1979

Geen opmerkingen: