VEGETARISCHE GEHAKTSCHIJF
1 pak braadmix voor vegetarisch gehakt à 200 gram
3 eetlepels bakgember
1 kleine ui
2 takjes peterselie
2 theelepels kerriepoeder
4 eetlepels boter of margarine
8 eetlepels cranberrycompote
1 eetlepel gembernat
In kom braadmix doen. Water toevoegen en weken volgens gebruiksaanwijzing op pak. Gember fijnsnijden en 2 eetlepels aan braadmix toevoegen. Ui pellen en erboven raspen. Peterselie erboven fijnknippen. Kerriepoeder toevoegen. Goed vermengen. Hiervan 4 platte schijven vormen. In koekenpan boter verhitten. Schijven aan elke kant 2 minuten bruinbakken. In steelpan cranberrycompote zachtjes verwarmen. 1 Eetlepel gember en gembernat erdoor roeren. Schijven op schaal leggen. Cranberrycompote ernaast scheppen.
Groentetip: snijbonen met tomaat.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip september 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten