SPERZIEBONENSALADE MET UI
750 gram sperziebonen
zout
1 grote (rode) ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels olie
2 eetlepels (dragon)azijn
1 theelepel Franse mosterd
versgemalen peper
Sperziebonen afhalen en wassen. In pan, bodem water met zout aan de kook brengen. Sperziebonen in 20 minuten gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. Ui pellen en fijnsnipperen. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Erdoor roeren: olie, azijn, mosterd, ui, zout en peper.
Sperziebonen op schaal leggen. Sausje erover schenken.
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip september 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten