zaterdag 7 september 2019

Bloemkool in bierdeeg

BLOEMKOOL IN BIERDEEG

1 bloemkool
zout
frituurvet
200 gram bloem
peper
tabasco
1 ei
1 flesje bier (30 centiliter)
1 toefje peterselie


Bloemkool wassen en in roosjes verdelen. In pan water met zout aan de kook brengen. Bloemkool 5 minuten koken, afgieten en laten afkoelen. Vergiet bekleden met keukenpapier.
Frituurvet verhitten tot 170°C. In kom doen: bloem, zout, peper en enkele druppels tabasco. Ei erboven breken. Al roerende bier toevoegen. Blijven roeren tot glad beslag. Bloemkoolroosjes door beslag halen. Met 5 tegelijk in 3 minuten gaar en bruin frituren. In vergiet laten uitdruipen. Op schaal leggen. Garneren met toefjes peterselie. Direct opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip september 1980

Geen opmerkingen: