zaterdag 7 september 2019

Forel met kruidenjus

FOREL MET KRUIDENJUS

1 citroen
2 eetlepels bloem
2 schoongemaakte forellen
zout
peper
1 eetlepel olie
50 gram kruidenboter
2 toefjes peterselie


Schaal voorverwarmen. Citroen halveren. Helft uitpersen, andere helft in 4 plakjes snijden. In diep bord bloem strooien. Forellen onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Bestrooien met zout en peper. Besprenkelen met citroensap. Door bloem wentelen. In koekenpan olie en helft van kruidenboter verhitten. Forellen aan elke kant 4 minuten bakken. Forellen op warme schaal scheppen. Rest van kruidenboter door bakvet roeren en laten smelten. Over forellen schenken. Garneren met plakjes citroen en toefjes peterselie.
Groentetip: bleekselderijsalade met champignons.

2 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip september 1980

Geen opmerkingen: