zaterdag 7 september 2019

Boerenkaas-salade

BOERENKAAS-SALADE

1 grote komkommer
zout
peper
1 zure bom
150 gram jong belegen boerenkaas
150 gram Roquefort
1½ eetlepel olie
1½ eetlepel witte wijnazijn
¼ theelepel mosterd
½ eetlepel peterselie


Komkommer schillen en in blokjes van 2 centimeter snijden. In kom doen. Bestrooien met ¼ theelepel zout. 15 Minuten laten staan. Vocht afgieten. Bestrooien met snufje peper. Zure bom in plakjes snijden. Boerenkaas en Roquefort in gelijke blokjes van 2 centimeter snijden. In kommetje sausje kloppen van olie, azijn, mosterd en peterselie. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In schaal doen: komkommer, zure bom, boerenkaas en Roquefort. Sausje nogmaals opkloppen en erover schenken. Door elkaar scheppen. Direct opdienen. Lekker met sla en toast.

4 personen

voedingswaarde : 320 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip september 1980

Geen opmerkingen: