zondag 9 juni 2019

Mediterrane kruidenrub voor groente (Middellandse zeegebied)

MEDITERRANE KRUIDENRUB VOOR GROENTE

1 sinaasappel
2 - 3 takjes (verse) rozemarijn
4 - 6 takjes (verse) oregano
2 tenen knoflook
1 volle eetlepel paprikapoeder
3 - 4 eetlepels olijfolie


Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers ½ sinaasappel uit. Ris de blaadjes van de kruidentakjes. Hak de tenen knoflook fijn.
Doe de sinaasappelrasp met de rozemarijnnaaldjes, tijm- en oreganoblaadjes, knoflook, paprikapoeder en versgemalen zwarte peper in de keukenmachine. Voeg 1 - 2 eetlepels sinaasappelsap en olijfolie toe en meng alles tot een fijne rub.

4 personen

voedingswaarde : 135 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Dirk juni 2018

Geen opmerkingen: