zondag 9 juni 2019

Romige yoghurtijsjes met roodfruit-swirl & kokos

ROMIGE YOGHURTIJSJES MET ROODFRUIT-SWIRL & KOKOS

250 gram aardbeien
2 eetlepels poedersuiker
2 theelepels citroensap
600 gram roomyoghurt aardbei
150 gram witte chocolade, in blokjes
3 eetlepels ongezouten pistachenootjes
2 eetlepels kokos (geraspt)


Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Pureer de aardbeien met e staafmixer.
Meng de poedersuiker en het citroensap door de aardbeienpuree. Schep de yoghurt in 2 - 3 slagen erdoor zodat een marmereffect ontstaat.
Schenk het yoghurtmengsel in 8 ijslollyvormpjes (à 100 milliliter). Steek 8 ijslollystokjes in de vormpjes en sluit deze af. Laat de ijsjes in de ijskast minimaal 4 uur invriezen.
Smelt de chocolade au bain-marie. Hak de noten grof.
Neem de ijsjes uit de vormpjes en leg ze op een vel bakpapier. Schep de gesmolten chocolade over de ijsjes en bestrooi direct met de pistachenootjes en geraspte kokos. (De chocolade wordt door de koude ijsjes snel weer hard).
Serveer de ijsjes meteen of leg ze tot gebruik terug in de diepvries.

8 personen

voedingswaarde : 245 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 20 minuten / 4 uur

gerechtsoort : tussendoortje

bron : Boodschappen juni 2016

Geen opmerkingen: