zondag 9 juni 2019

Platbrood met kruidenolie

PLATBROOD MET KRUIDENOLIE

400 gram zelfrijzend bakmeel
300 milliliter yoghurt
1 theelepel gedroogde rozemarijn
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 handje koriander
1 handje peterselie
grof zeezout


Meng het bakmeel met de yoghurt, rozemarijn en 1 theelepel zout en kneed tot een glad deeg. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en druk deze plat. Meng in een keukenmachine de olie met de knoflook, koriander, peterselie, zout en peper. Voeg eventueel een scheutje water toe. Leg de broodjes aan de zijkant van de barbecue en bak ze in 6 - 10 minuten knapperig en gaar. Bestrijk de broodjes met de kruidenolie en besprenkel met zeezout.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Boodschappen juni 2016

Geen opmerkingen: