zondag 9 juni 2019

Pizza met tuinbonen & courgette

PIZZA MET TUINBONEN & COURGETTE

225 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra
475 gram Griekse yoghurt
100 gram tuinbonen, geblancheerd, dubbelgedopt
2 kleine courgettes
1 ½ eetlepel olijfolie extra vergine
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel za’atar


Verwarm de oven op de hoogste stand. Meng in een kom het bakmeel met 225 gram van de yoghurt en een snuf zout. Kneed op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een glad en soepel deeg. Voeg zo nodig wat water toe als het deeg te droog is. Rol uit tot een deeglap van 5 millimeter dik en breng deze over op een met bloem bestoven bakplaat. Bak in 9 - 10 minuten gaar en knapperig. Prik na 5 minuten met een vork als het deeg gaat opbollen.
Verhit een geribbelde grillpan op matig vuur. Snijd de courgettes in dunne lange repen, schep om met ½ eetlepel olijfolie en gril ze in delen in 1 - 2 minuten per kant gaar. Leg op keukenpapier.
Meng de rest van de yoghurt en ½ eetlepel olijfolie met de knoflook. Bestrijk de pizzabodem ermee. Verdeel de bonen en courgette erover, besprenkel met olijfolie en bestrooi met za’atar en peper en zout.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 30 / 10 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Delicious. juni 2016

Geen opmerkingen: