zondag 9 juni 2019

Witlofsalade met bleekselderij en abrikozen

WITLOFSALADE MET BLEEKSELDERIJ EN ABRIKOZEN

4 struikjes witlof
2 appels met rode schil
2 eetlepels citroensap
3 stengels bleekselderij
1 rode ui
100 gram gedroogde abrikozen
100 gram ongezouten cashewnoten

DRESSING
1 deciliter yoghurt
1 eetlepel milde currypasta (of ½ eetlepel kerriepoeder)
1 deciliter kookroom
versgemalen peper


Verwijder de stronkjes uit het witlof en snijd de struikjes in smalle reepjes. Was de appels, verdeel ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. Besprenkel ze met citroensap. Verdeel de bleekselderij in smalle boogjes. Pel de ui, snipper deze of schaaf de ui in smalle ringen. Hak de abrikozen fijn. Rooster de noten in een droge koekenpan. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Schep de ingrediënten voor de salade met de helft van de noten door elkaar. Spatel de dressing er luchtig door. Garneer de salade met de rest van de noten.

4 personen

voedingswaarde : 356 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Boodschappen juni 2004

Geen opmerkingen: