zondag 9 juni 2019

Filet à la minute met courgettesalade en muntdressing

FILET À LA MINUTE MET COURGETTESALADE EN MUNTDRESSING

75 gram gemengde jonge bladsla
1 courgette, in dunne lange plakken
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels limoen- of citroensap
3 eetlepels yoghurt of mayonaise
1 eetlepel gehakte munt
1 sinaasappel, in partjes
25 gram walnoten of pijnboompitten, geroosterd
1 eetlepel arachideolie
2 Valess Filets à la Minute (vleesvervanger op basis van melk)


Verdeel de bladsla over 2 borden. Verhit een grillpan. Bestrijk de courgetteplakken met olijfolie gemengd met 1 eetlepel van het limoensap en zout en peper. Rooster de courgette 1 minuut per kant in de hete grillpan. Meng de yoghurt met de rest van het limoensap, de munt en zout en peper tot een dressing. Verdeel de courgette, sinaasappel en walnoten over de sla en sprenkel de dressing erover. Verhit de arachideolie en bak hierin de Valess Filets à la Minute in 2 minuten per kant goudbruin. Serveer deze, eventueel in repen gesneden, op of bij de salade.

2 personen

voedingswaarde : 570 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Boodschappen juni 2016

Geen opmerkingen: