zondag 9 juni 2019

Tzatziki (Frankrijk)

TZATZIKI

1 komkommer à 300 gram
250 gram Griekse yoghurt
blaadjes van ½ bos munt, fijngehakt
blaadjes van 2 - 3 takjes bladpeterselie, fijngehakt + fijne reepjes als garnering
mespunt piment d’espelette + extra voor de garnering
sap van ½ citroen
geroosterd brood, voor erbij


Schil de komkommer niet, maar snijd hem in de lengte doormidden en schraap met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de halve komkommers daarna in fijne blokjes (brunoise). Bestrooi ze royaal met zout en laat 15 minuten intrekken. Spoel de blokjes onder de koude kraan en dep ze droog met een theedoek.
Doe de komkommerblokjes, de yoghurt, gehakte munt en peterselie, piment d’espelette en het citroensap in een kom. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep alles goed door elkaar. Zet de tzatziki minstens 1 uur in de koelkast; je serveert hem heel koud. Bestrooi met wat piment en peterselie en serveer met geroosterd brood.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 070 kcal p.p.
bereidings- / marineer- / koeltijd : 20 / 15 / 60 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : hapje

bron : Delicious. juni 2013

Geen opmerkingen: