PIKANTE DIPSAUS VOOR ARTISJOKKEN
2 eieren
2 tomaten
½ bosje peterselie
2 - 3 ansjovisfilets
4 eetlepels olijfolie
1 - 2 eetlepels kruidenazijn
peper
zout
Eieren hard koken, dan koud laten schrikken en pellen. Tomaten wassen, halveren en de kern eruit halen.
Eieren en tomaten in zeer kleine blokjes snijden, peterselie en koud afgespoelde ansjovisfilets zeer fijnhakken. Deze ingrediënten in schaaltje met olijfolie, azijn, peper en zout (naar smaak) mengen, zodat het geheel een pikante smaak krijgt. Van de gekookte uitgelekte artisjokken kunt u nu steeds de blaadjes en stukjes bodem in deze saus dopen.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : saus
bron : Grieks - Turks / Van Helmond
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten