zondag 22 april 2018

Pikante dipsaus voor artisjokken (Griekenland)

PIKANTE DIPSAUS VOOR ARTISJOKKEN

2 eieren
2 tomaten
½ bosje peterselie
2 - 3 ansjovisfilets
4 eetlepels olijfolie
1 - 2 eetlepels kruidenazijn
peper
zout


Eieren hard koken, dan koud laten schrikken en pellen. Tomaten wassen, halveren en de kern eruit halen.
Eieren en tomaten in zeer kleine blokjes snijden, peterselie en koud afgespoelde ansjovisfilets zeer fijnhakken. Deze ingrediënten in schaaltje met olijfolie, azijn, peper en zout (naar smaak) mengen, zodat het geheel een pikante smaak krijgt. Van de gekookte uitgelekte artisjokken kunt u nu steeds de blaadjes en stukjes bodem in deze saus dopen.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : saus

bron : Grieks - Turks / Van Helmond

Geen opmerkingen: