zondag 22 april 2018

Melitzanes me Kefalograviera (Griekenland)

MELITZANES ME KEFALOGRAVIERA (AUBERGINES MET SCHAPENKAAS)

500 gram aubergines (middelgrote vruchten)
zout
peper
6 - 8 eetlepels olie
150 gram kefalograviera (pittige, droge schapenkaas)


De aubergines wassen en drogen. Overlangs halveren en de snijvlakken met zout bestrooien. 5 Minuten laten staan en dan met keukenpapier droogdeppen.
Olie in koekenpan verhitten en de aubergines met de snijvlakken naar beneden daarin leggen. Goudbruin bakken en dan met paletmes of schuimspaan keren om de onderkant te bakken. Daarbij zet u het vuur op klein en dekt de koekenpan af.
Oven of grill voorverwarmen op 225°C; u legt de aubergines met het snijvlak naar boven in een vuurvaste schaal; licht peperen en zouten.
De kefalograviera of andere pittige kaas snijdt u in dunne plakjes en drapeert deze over de aubergines. Ongeveer 7 minuten in oven of grill laten staan tot de kaas gesmolten is.
Een lekker groentegerecht op zichzelf, maar ook geschikt bij grill-spiesen.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Grieks - Turks / Van Helmond

Geen opmerkingen: