LATHOLEMONO (OLIE-CITROENSAUS)
Dit is een soort vinaigrette, die in Griekenland vaak wordt gebruikt bij gekookte of gegrilleerde vis, maar ook bij gekookte en rauwe groenten. Hij is nogal vet, dus zeker tegenwoordig niet over de vis gieten maar apart serveren.
2 à 3 delen olijfolie (of zonnebloemolie)
1 deel citroensap of wijnazijn (gebruikt u wijnazijn, dan iets minder gebruiken dan wanneer u citroensap gebruikt)
1 eetlepel verse gehakte peterselie
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel gedroogde oregano
zout naar smaak
peper naar smaak
Vermeng olie en citroensap tot een gelijkmatig smeuïg mengsel. Voeg er dan de kruiden bij en breng het geheel op smaak met zout en peper. Alles goed door elkaar zetten en opdienen.
Deze vinaigrette schift makkelijk als u hem te lang laat staan. In de koelkast is hij iets langer houdbaar.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : saus
bron : Grieks - Turks / Van Helmond
zondag 22 april 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten