VIS-AARDAPPELSCHOTEL MET GARNALEN
1 kilogram aardappelen
100 gram gepelde Noorse garnalen
1 citroen
4 schelvisfilets à 100 gram
zout
peper
3 takjes peterselie
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
1 deciliter appelsap
2 theelepels Provençaalse kruiden
Aardappelen schillen en wassen. In 20 minuten gaarkoken. Afgieten en koud laten worden. In plakjes snijden. Garnalen onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Citroen uitpersen. Vis inwrijven met zout en peper. Met 1 eetlepel citroensap besprenkelen. 10 Minuten laten intrekken. In kommetje peterselie fijnknippen. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: olie, 2 eetlepels citroensap, appelsap, ½ deciliter water, Provençaalse kruiden, zout en peper. Tot sausje roeren. Wijde ovenschotel invetten. ¾ Deel van aardappelplakjes over bodem verdelen. In midden vis leggen. Rondom vis rest van aardappel rangschikken. Hierover garnalen strooien. Sausje erover schenken. Met aluminiumfolie afdekken.
Oven voorverwarmen op 200°C. In midden van oven visschotel in 40 minuten gaar laten worden. Folie verwijderen. Lekker met wortelsalade.
4 personen
voedingswaarde : 350 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 45 / 50 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip maart 1991
donderdag 8 maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten