donderdag 8 maart 2018

Haaskarbonade met gevulde pruimen

HAASKARBONADE MET GEVULDE PRUIMEN

8 geweekte pruimen (Pruneaux)
2 eetlepels zachte verse roomkaas met ham (Bressot)
2 eetlepels zachte verse roomkaas met knoflook en tuinkruiden (Bressot)
4 haaskarbonades à la minute (of 2 gewone haaskarbonades à 125 gram)
zout
peper
1 eetlepel bloem
30 gram boter of margarine
2 eetlepels witte port


Twee borden voorverwarmen. Pruimen in de lengte insnijden en pit verwijderen. Roomkaas met ham in spuitzak scheppen en 4 pruimen hiermee vullen. Zak afspoelen en vullen met roomkaas met knoflook en kruiden. Rest van pruimen hiermee vullen. Vlees inwrijven met zout en peper en bestrooien met bloem. In pan boter verhitten. Vlees in 3 minuten (bij gewoon gesneden haaskarbonades 10 minuten) goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen en over borden verdelen. Door achtergebleven bakvet port en 2 eetlepels water roeren, hierbij aanbaksels losroeren. Beetje jus over vlees scheppen. Gevulde pruimen ernaast zetten.
Serveren met gekookte aardappels en bloemkool.

2 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande maart 1992

Geen opmerkingen: