donderdag 8 maart 2018

Scholrolletjes met mosselen en tomatensaus

SCHOLROLLETJES MET MOSSELEN EN TOMATENSAUS

1 ui
2 ½ deciliter gezeefde tomaten
2 theelepels suiker
zout
peper
1 theelepel tijm
1 eetlepel dille
2 citroenen
100 gram gekookte mosselen
8 scholfilets (500 gram)


Ui pellen en fijn snipperen. In pan doen: ui, gezeefde tomaten, suiker, zout, peper, tijm en dille. Met deksel op pan aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes koken. Boven maatbeker zeven. Eventueel met water aanvullen tot 3 deciliter. 1 ½ citroen uitpersen. ½ Citroen in 4 partjes snijden. In zeef mosselen onder koud water afspoelen. Vis met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout en peper. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. Met velkant naar binnen oprollen. Wijde ovenschotel invetten. Visrolletjes erin leggen met naad naar beneden. Mosselen erover strooien. Nog 1 eetlepel citroensap erover sprenkelen. Tomatensaus erover schenken. Met aluminiumfolie afdekken. Tot gebruik in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 200°C. In midden van oven visschotel in 35 minuten gaar stoven. Schaal uit oven nemen. Folie verwijderen. Garneren met citroenschijfjes.
Lekker met stokbrood en veldsla.

4 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 45 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip maart 1989

Geen opmerkingen: