donderdag 8 maart 2018

Bonensoep met knoflookbrood

BONENSOEP MET KNOFLOOKBROOD

1 bruin stokbrood
50 gram knoflookboter
150 gram zeer oude kaas
1 pot witte bonen in tomatensaus (nettogewicht 790 gram)
1½ kruidenbouillontablet
zout
peper


Oven voorverwarmen op 200°C. Stokbrood schuin in sneetjes snijden. Elk sneetje aan één kant met knoflookboter besmeren. Op aluminiumfolie stokbrood in oorspronkelijke vorm leggen. Dichtvouwen. In midden van oven in 10 minuten heet laten worden. Intussen ¾ liter water met bouillontabletten aan de kook brengen. Intussen kaas in kleine stukjes snijden. Aan bouillon bonen en tomatensaus toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Soep op smaak brengen met zout en peper. In borden scheppen en kaas erover verdelen. Knoflookbrood erbij geven.
Lekker met salade van geraspte wortel, appel en rozijnen.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip maart 1991

Geen opmerkingen: