donderdag 8 maart 2018

Grapefruitsalade met champignons

GRAPEFRUITSALADE MET CHAMPIGNONS

2½ rode grapefruit
1 eetlepel (rode-wijn)azijn
zout
peper
1 ½ theelepel paprikapoeder
1 eetlepel olie
1 takje peterselie
1 struikje witlof (75 gram)
1 kropje roodlof (75 gram)
75 gram krulandijvie
6 (grot)champignons
8 zwarte olijven


½ Grapefruit uitpersen. In kommetje doen: 2 eetlepels grapefruitsap, azijn, zout, peper, 1 theelepel paprikapoeder en olie. Peterselie erboven fijnknippen. Tot sausje kloppen. Andere grapefruits zo dik schillen dat witte velletjes mee geschild worden. Met scherp mes partjes tussen vliezen uit snijden. Blaadjes witlof en roodlof van stronkjes lossnijden. Wassen en uitslaan. Krulandijvie wassen en uitslaan. Met keukenpapier champignons schoonvegen.
Champignons in dunne plakjes snijden. Platte schaal bekleden met witlof, roodlof en krulandijvie. Partjes grapefruit erop leggen. Garneren met champignons en olijven. Sausje over salade sprenkelen. Rest van paprikapoeder erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip maart 1989

Geen opmerkingen: