woensdag 7 maart 2018

Sinaasappel-kiwisalade

SINAASAPPEL-KIWISALADE

4 kiwi’s
3 eetlepels Sauternes wijn
1 theelepel citroenrasp
1 zakje vanillesuiker
2 handsinaasappelen
4 ramboetans
1 granaatappel


Kiwi’s dun schillen. Met meloenbolletjeslepel uit elke kiwi 4 balletjes steken. Rest van kiwi boven kom door zeef wrijven. Toevoegen: wijn, citroenrasp en vanillesuiker. Tot sausje roeren. Sinaasappels zo dik schillen, dat witte velletjes eraf geschild worden. Elke sinaasappel in 8 plakjes snijden. Plakjes halveren. Van ranboetans schil eraf pellen. Halveren en pit verwijderen. Granaatappel overdwars halveren. Met lepeltje pitjes eruit scheppen en bewaren.
In wijde hoge coupe plakjes sinaasappel rangschikken. Kiwiballetjes en ramboetans erover verdelen. Kiwisaus erover schenken. Garneren met granaatappelpitjes.

4 personen

voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip maart 1989

Geen opmerkingen: