donderdag 8 maart 2018

Tarator (Bulgarije)

TARATOR (KOUDE YOGHURT-KOMKOMMERSOEP)

1 kleine komkommer (300 gram)
¾ liter magere Bulgaarse yoghurt
1 teentje knoflook
75 gram gepelde walnoten
1 deciliter ijskoud water
2 eetlepels (olijf)olie
2 theelepels dille


Komkommer schillen. Helft van komkommer raspen, rest van komkommer in zeer kleine blokjes snijden. In kom komkommer en yoghurt doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Door elkaar roeren. Tot gebruik yoghurtmengsel in koelkast bewaren. Walnoten grof hakken.
IJskoud water door yoghurtmengsel roeren. Op 4 soepborden yoghurtmengsel scheppen. ½ Eetlepel olie in elk bord schenken. Hierop 1 eetlepel walnoten scheppen. Dille erover strooien. Rest van walnoten apart erbij geven.
Lekker met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gebied : Bulgarije
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip maart 1989

Geen opmerkingen: