VELDSLA MET SINAASAPPEL
75 gram grofbladige veldsla
3 eetlepels olie
1 theelepel mosterd
versgemalen peper
1 grote handsinaasappel
½ zakje amandelschaafsel (Baukje, à 45 gram)
Van veldsla worteltjes verwijderen. Wassen en (in slamandje) uitslaan. In kommetje doen: olie, mosterd en peper. Tot sausje roeren. Boven andere kom sinaasappel dik schillen zodat witte velletjes eraf geschild worden. Met scherp mesje partjes tussen vliezen lossnijden. Partjes halveren.
In slaschaal doen: veldsla, sinaasappel (met sap) en amandelschaafsel. Door elkaar scheppen. Sausje erover schenken.
4 personen
voedingswaarde : 107 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 2 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip januari 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten