VELDSLA MET GRAPEFRUIT EN GARNALEN
1 kleine grapefruit
50 gram gepelde Noorse garnalen
4 eetlepels yogonaise
4 eetlepels sladressing zonder olie (fles)
1 theelepel paprikapoeder
200 gram grove veldsla
Grapefruit dik schillen zodat witte velletjes eraf geschild worden. Met scherp mesje partjes tussen vliezen lossnijden. Partjes in stukjes snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In zeef garnalen onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje yogonaise, sladressing en paprikapoeder doen. Tot sausje roeren. Veldsla voorzichtig wassen en uitslaan.
In slaschaal doen: veldsla, grapfruit en garnalen. Door elkaar scheppen. Sausje erop scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip januari 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten