vrijdag 5 januari 2018

Tempé in gember-kokossaus

TEMPÉ IN GEMBER-KOKOSSAUS

¼ blok santen
200 gram tempé
2 eetlepels ketjap manis
1 ui
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal brandal
½ theelepel laos
2 eetlepels bruine basterdsuiker
zout
1½ eetlepel bakgember
½ zakje diepvries kokossliertjes*

* Klapper- of kokossliertjes zijn te koop in Indische toko’s.


In kom met ¼ liter kokend water santen oplossen. Tempé in dobbelsteentjes snijden. In kom ketjap schenken. Tempé erdoor scheppen. 10 Minuten laten intrekken. Intussen ui pellen en fijnsnipperen. In pan olie verhitten. Ui 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Erdoor roeren: tempé, sambal, laos en basterdsuiker. Nog 3 minuten bakken. Santen toevoegen. Zonder deksel op pan op matig vuur tot helft laten inkoken. Op smaak brengen met zout. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Tempé onder af en toe roeren in 10 minuten verwarmen. Als saus te dik is, eventueel beetje water toevoegen. Gember erdoor roeren. Nog 1 minuut verwarmen. Garneren met klappersliertjes. Lekker met lintmacaroni en andijvie.

2 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Tip januari 1988

Geen opmerkingen: