KERRIESOEP MET KRENTEN
100 gram krenten
3 eetlepels droge witte vermout
¾ deciliter tropische cocktail (Dubbel Drank)
½ dunne prei (150 gram)
1 sjalotje
25 gram boter of margarine
1½ eetlepel kerriepoeder
30 gram bloem
2 vleesbouillontabletten
4 eetlepels slagroom
zout
peper
In zeef krenten onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Overdoen in kom. Vermout erover sprenkelen en tropische cocktail erbij schenken. Krenten minimaal 15 minuten laten weken. Intussen prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. In pan boter verhitten. Sjalotje met kerriepoeder 3 minuten zachtjes fruiten. Bloem erdoor roeren. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Al roerende scheutje voor scheutje 9 deciliter water toevoegen. Blijven roeren tot gebonden soep ontstaat. Laten afkoelen.
Prei en krenten met vocht aan kerriesoep toevoegen. Soep opnieuw verwarmen en 2 minuten zachtjes koken. Slagroom erdoor roeren. Soep op smaak brengen met zout en peper. In vier diepe borden scheppen. Serveren met geroosterd brood.
4 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gerechtsoort : soep
bron : Allerhande januari 1992
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten