vrijdag 5 januari 2018

Kerriesoep met krenten

KERRIESOEP MET KRENTEN

100 gram krenten
3 eetlepels droge witte vermout
¾ deciliter tropische cocktail (Dubbel Drank)
½ dunne prei (150 gram)
1 sjalotje
25 gram boter of margarine
1½ eetlepel kerriepoeder
30 gram bloem
2 vleesbouillontabletten
4 eetlepels slagroom
zout
peper


In zeef krenten onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Overdoen in kom. Vermout erover sprenkelen en tropische cocktail erbij schenken. Krenten minimaal 15 minuten laten weken. Intussen prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. In pan boter verhitten. Sjalotje met kerriepoeder 3 minuten zachtjes fruiten. Bloem erdoor roeren. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Al roerende scheutje voor scheutje 9 deciliter water toevoegen. Blijven roeren tot gebonden soep ontstaat. Laten afkoelen.
Prei en krenten met vocht aan kerriesoep toevoegen. Soep opnieuw verwarmen en 2 minuten zachtjes koken. Slagroom erdoor roeren. Soep op smaak brengen met zout en peper. In vier diepe borden scheppen. Serveren met geroosterd brood.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : soep

bron : Allerhande januari 1992

Geen opmerkingen: