vrijdag 5 januari 2018

Gemarineerde tahoeschijven met tomatensaus

GEMARINEERDE TAHOESCHIJVEN MET TOMATENSAUS

1 zakje satémarinade (Conimex)
1 eetlepel ketjap manis
1 blok tahoe (450 gram)
1 blikje tomatenpuree (nettogewicht 70 gram)
2 eetlepels tomatenketchup
½ eetlepel suiker
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel sambal oelek
1 teentje knoflook
zout
3 eetlepels bloem
2 eetlepels olie
2 theelepel maïzena


In schaal marinade maken volgens gebruiksaanwijzing. Ketjap erdoor roeren. Tahoe in lengte in 4 plakken snijden. Met glas (Ø 6 centimeter) uit iedere plak 2 rondjes steken. Tahoeschijven in marinade leggen. Minimaal 1 uur laten marineren. Af en toe keren. In steelpan doen: tomatenpuree, tomatenketchup, suiker, gemberpoeder en sambal. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Door elkaar roeren. In diep bord bloem strooien.
Tahoeschijven uit marinade nemen. Door bloem wentelen. Overtollige bloem eraf schudden. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Tahoe in 5 minuten zachtjes bruin bakken. Halverwege keren. Intussen saus verwarmen. Op smaak brengen met zout. In kopje maïzena met 1 eetlepel water tot glad papje roeren. Al roerende aan tomatensaus toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Op aanrecht stuk keukenpapier uitspreiden. Tahoe uit pan nemen. Op keukenpapier laten uitlekken. Op 4 borden tahoeschijf leggen. Helft van saus er half over schenken. Rest van tahoe op schaal leggen. Rest van saus overdoen in sauskom. Lekker met veldsla.

4 personen

voedingswaarde : 210 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 15 / 60 / 10 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Tip januari 1988

Geen opmerkingen: