vrijdag 5 januari 2018

Spruitjesstoof

SPRUITJESSTOOF

1 kilogram spruitjes
1 middelgrote prei
1 kleine winterwortel
2 uien
1 - 2 teentjes knoflook
40 gram boter of margarine
8 oude bruine boterhammen
3 eieren
3 deciliter melk
zout
peper
2 - 3 theelepels kerriepoeder
4 eetlepels hot ketchup
8 plakken kaas


Maak de spuitjes, prei en wortel schoon. Pel de uien en de knoflook. Halveer kleine spruitjes, snijd grote exemplaren in vieren. Hak de ui en knoflook fijn en snijd de prei in ringen en de wortel in dunne plakken. Verhit 25 gram boter of margarine en bak hierin de ui en de knoflook, vervolgens de prei, wortel en op het laatst de spruiten. Bak de groenten in totaal 10 minuten. Bak in de resterende boter in een andere pan de boterhammen aan weerskanten goudbruin. Leg 4 boterhammen part en leg op de boterhammen in de pan de helft van het spruitjesmengsel, leg de andere boterhammen erop met de rest van het spruitjesmengsel. Klop de eieren los met de melk, wat zout, peper, kerriepoeder en de hot ketchup. Schenk dit mengsel over de spruitjes en dek het geheel af met de kaas. Laat het gerecht nog even zachtjes stoven tot het ei is gestold en de kaas gesmolten.
Variaties:
• Neem 750 gram in plakken gesneden niet te gaar gekookte aardappelen i.p.v. brood en schep deze door de gebakken groenten. Roer het eimengsel erdoor en voeg enkele blokjes kaas op het laatst toe.
• Neem 4 plakken ham en 4 plakken kaas i.p.v. alleen kaas.
• Zet het gerecht in de oven en laat de kaas gratineren.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : eigerecht

bron : Boodschappen januari / februari 1992

Geen opmerkingen: