vrijdag 5 januari 2018

Cocktail de Crevettes (Frankrijk)

COCKTAIL DE CREVETTES (GARNALENCOCKTAIL)

Op veel menukaarten is de garnalencocktail al tientallen jaren het meest gekozen voorgerecht. Geen wonder, want de combinatie van zilte garnalen, frisse grapefruit en een romige cocktailsaus is verrukkelijk en past uitstekend bij de meeste hoofdgerechten. Als opening van uw feestelijke etentje thuis zal dit voorgerecht dan ook zeker in de smaak vallen.

2 citroenen
300 gram Noorse garnalen
versgemalen peper
1 blik grapefruitpartjes (nettogewicht 400 gram)
6 takjes peterselie
1 ei
6 slabladeren
½ deciliter slagroom
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel droge sherry
worcestershiresaus
paprikapoeder


1 Citroen uitpersen. Andere citroen wassen en in 6 plakjes snijden. In zeef onder koud water garnalen afspoelen. Laten uitlekken. Garnalen in kom doen. Besprenkelen met citroensap. Peper erboven malen. In zeef grapefruit laten uitlekken. In stukjes snijden. Grapefruit door garnalen scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kopje peterselie heel fijn knippen. Op plat bord strooien. Boven ander bord ei splitsen (dooier wordt niet gebruikt). 6 Wijde glazen met rand in eiwit dopen. Daarna glasrand in peterselie dopen zodat peterselie aan rand van glas blijft plakken. Sla wassen en (in slamandje) uitslaan.
In kom slagroom bijna stijfkloppen. Mayonaise, tomatenketchup en sherry erdoor roeren. Op smaak brengen met worcestershiresaus. In glazen slabladeren leggen. Garnalenmengsel erover verdelen. Sausje erop scheppen. Paprikapoeder erover strooien. Garneren met plakje citroen.

6 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 minuten

land : Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip januari 1988

Geen opmerkingen: