donderdag 4 januari 2018

Holsteiner schnitzel (Holstein, Sleeswijk-Holstein, Duitsland)

HOLSTEINER SCHNITZEL (GEPANEERDE KALFSSCHNITZEL MET SPIEGELEI EN ANSJOVIS)

6 eieren
12 eetlepels paneermeel
8 ansjovisfilets (blik)
1 tomaat
4 kalfsschnitzels à 100 gram
zout
peper
80 gram boter of margarine


In diep bord 2 eieren loskloppen. In ander diep bord paneermeel strooien. Met keukenpapier ansjovisfilets droogdeppen. Tomaat wassen en in partjes snijden. Vruchtvlees en zaadjes verwijderen.
4 Borden voorverwarmen. Vlees inwrijven met weinig zout en peper. Vlees eerst door ei, dan door paneermeel wentelen. In grote koekenpan 75 gram boter verhitten. Vlees in 7 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege keren. Intussen in andere koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Hierin 4 spiegeleieren bakken. Spiegeleieren uit pan nemen. Op bord leggen. Met mes wit rond eidooier tot rondje bijsnijden. Intussen aan bakvet van vlees 2 deciliter water toevoegen. Aan de kook brengen. Aanbaksels losroeren. Boven juskom jus zeven. Vlees over 4 borden verdelen. Op elke schnitzel spiegelei leggen. 2 Ansjovisfilets kruiselings erop leggen. Garneren met tomaatpartjes.
Lekker met aardappelpuree en kropsla met augurk.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten

gebied : Holstein, Sleeswijk-Holstein, Duitsland
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip januari 1989

Geen opmerkingen: