donderdag 4 januari 2018

Salade met jonge bieten, aardappelen en blauwe kaas

SALADE MET JONGE BIETEN, AARDAPPELEN EN BLAUWE KAAS

Ovengebakken bieten met een zure dressing zijn overheerlijk.

6 jonge bieten, eventueel doorgesneden (afhankelijk van de grootte)
4½ eetlepel olijfolie
1½ eetlepel rode-wijnazijn van goede kwaliteit
2 theelepels bruine basterdsuiker
450 g krielaardappelen
175 g stilton of gorgonzola, grof verkruimeld
4½ eetlepel walnotenolie
4½ eetlepel halve walnoten, geroosterd en grofgehakt
grof zeezout
verse grofgemalen zwarte peper


Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de bieten bij en was ze goed. Schik ze in een braadslee, sprenkel de olijfolie en de azijn erover en bestrooi ze met de suiker. Plaats ze 40 - 45 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
Kook de aardappelen ongeschild in lichtgezouten kokend water tot ze gaar zijn. Giet ze goed af en snijd ze doormidden. Doe ze samen met de bieten in een schaal en strooi de kaas erover. Verdeel er de walnotenolie, de walnoten, zout en grofgemalen peper over.

4 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : De onweerstaanbare aardappel : inspirerende en vernieuwende recepten / Paul Gayler

Geen opmerkingen: