SINAASAPPEL-KRUIDENDRESSING
1 sjalotje
½ citroen
2 theelepels bouillonpoeder
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden (Silvo)
4 perssinaasappels
3 takjes peterselie
3 takjes selderij
4 sprietjes bieslook
2 theelepels aardappelmeel
2 theelepels scherpe Dyonmosterd (Grey Poupon)
zout
peper
Sjalotje pellen en snipperen. Citroen uitpersen. In een pan doen: sjalotje, citroensap, 1 deciliter water, bouillonpoeder en de Italiaanse kruiden. Aan de kook brengen en 5 minuten laten koken. Intussen sinaasappels uitpersen. In een kopje peterselie, selderij en bieslook fijn knippen. In een ander kopje aardappelmeel met 1 eetlepel sinaasappelsap gladroeren. Al roerende aan bouillon toevoegen. Blijven roeren tot een gebonden saus. Van het vuur af de rest van het sinaasappelsap, het kruidenmengsel en de mosterd erdoor roeren. Met garde door elkaar kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. In een schone fles (inhoud 3 deciliter) schenken. In de koelkast blijft deze sinaasappel-kruidendressing één week goed. Deze hoeveelheid is voldoende voor vier salades voor vier personen.
Lekker over veldsla of Chinese kool- of witlofsalade.
16 personen
voedingswaarde : 5 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : dressing
bron : Allerhande januari 1988
woensdag 3 januari 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten