woensdag 3 januari 2018

Kabeljauw met yoghurt-champignonsaus

KABELJAUW MET YOGHURT-CHAMPIGNONSAUS

5 eetlepels bloem
5 eetlepels melk
600 gram kabeljauwfilets
2 theelepels viskruiden
1½ eetlepel citroensap
6 eetlepels boter of margarine
1 bakje champignons
50 gram bacon
2 eieren
2½ deciliter yoghurt


Alle ingrediënten klaarzetten. In diep bord bloem en melk doen. Tot glad papje roeren. Onder koud stromend water vis afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Bestrooien met viskruiden. Besprenkelen met citroensap. Door bloempapje wentelen. In koekenpan 5 eetlepels boter verhitten. Vis in 5 minuten aan elke kant goudbruin en gaar bakken. Champignons wassen, grote halveren. Bacon in reepjes snijden. In braadpan bacon 2 minuten uitbakken. 1 Eetlepel boter en de champignons toevoegen. 3 Minuten zachtjes bakken. Eieren splitsen. In kom dooiers en yoghurt door elkaar roeren. Aan champignons dooiermengsel toevoegen en 1 minuut mee warmen. Niet koken. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Vis op schaal leggen. Champignonsaus erover schenken.
Groentetip: winterwortel.

4 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip januari 1982

Geen opmerkingen: