woensdag 3 januari 2018

Gebakken tahoe op brood

GEBAKKEN TAHOE OP BROOD

½ pakje rijsttafelmix Boemboe Bali vlees (Conimex)
2 uien
250 gram tahoe
zout
peper
2 theelepels gemberpoeder
4 ronde bruine broodjes
1 tomaat
5 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel ketjap


Alle ingrediënten klaarzetten. In kom rijsttafelmix in 2½ deciliter heet water 10 minuten weken. Uien pellen en snipperen. Tahoe overdwars in 4 plakken van 2 centimeter snijden. Bestrooien met zout, peper en gemberpoeder. Broodjes halveren. Tomaat wassen en in 4 plakjes snijden. In braadpan 2 eetlepels boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Rijsttafelmix toevoegen en 5 minuten meekoken. In koekenpan 3 eetlepels boter verhitten. Tahoeplakken 2 minuten aan elke kant goudbruin bakken. Uimengsel op smaak brengen met zout, peper en ketjap. Hiervan helft over onderste helften van tarwebolletjes verdelen. Tahoeplak erop leggen. Rest van uimengsel erop scheppen. Plakje tomaat erop leggen. Kapjes van broodjes erop zetten.
Groentetip: knolselderijsalade.

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip januari 1982

Geen opmerkingen: