vrijdag 5 januari 2018

Gefrituurde eieren met verse roomkaas met kruiden

GEFRITUURDE EIEREN MET VERSE ROOMKAAS MET KRUIDEN

8 eieren
75 gram paneermeel
150 gram verse roomkaas met kruiden*
zout
peper
5 beschuiten
3 andijviebladeren
frituurolie/-vet

* Verse roomkaas met kruiden is te koop van de merken Boursin, Paturain en Philadelphia.


6 eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. Laten afkoelen. Intussen in diep bord 2 eieren losroeren. In ander diep bord paneermeel strooien. In kom doen: roomkaas, zout en peper. Beschuiten erboven heel fijn verkruimelen. Goed door elkaar mengen. Kaas-beschuitmengsel rondom eieren plakken. Eieren voorzichtig eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen. 1 Keer herhalen. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Vergiet bekleden met keukenpapier. Andijvie wassen en uitslaan. In stukken scheuren.
In frituurpan olie/vet verhitten tot witte damp ontstaat (175°C). Eieren met 3 tegelijk in 3 minuten goudbruin frituren. In vergiet laten uitdruipen. Schaal bekleden met andijvie. Eieren erop leggen. Lekker met aardappelpuree en andijviesalade.

6 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 10 minuten

gerechtsoort : eigerecht

bron : Tip januari 1988

Geen opmerkingen: